+38 (044) 226-27-83     +38(044) 279-87-25      

01001, Україна, м.Київ, вул. Б.Грінченко, 1

svit-matrasiv.com.ua

[Семінар завершено] 15 квітня 2016 - Підвищення безпечності, якості, конкурентоспроможності молочних продуктів. Гармонізація законодавчо-нормативної бази згідно вимог ЄС


Матеріали семінару:

Доповідь - Кваша М.М (pdf, 2,4Mb)

Доповідь - Мороз М.А (pdf, 1,2Mb)

Доповідь - Кохан С.В (pdf, 3,9Mb), (pdf, 1,4Mb)

Доповідь - Романчук І.О (pdf, 1,2Mb)

Доповідь - Новожицька Ю.М (pdf, 0,2Mb)

Доповідь - Орлюк Ю.Т (pdf, 1,5Mb)

Вінницький центр «Облагростандарт»


 

Стан та перспективи розвитку молочного скотарства та молочного ринку. Підвищення якості молока-сировини з урахуванням вимог ЄС

Кваша Микола Михайлович

Директор Департаменту тваринництва Мінагрополітики України

 

Сприяння Департаменту продовольства Мінагрополітики України в розвитку молочної галузі

Мороз Микола Анатолійович

Директор Департаменту продовольства Мінагрополітики України

 

Створення нового єдиного державного контролюючого органу – Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів (Держпродспоживслужба). Його функції та повноваження, контролюючі служби в областях (на місцях), методи практичної діяльності, лабораторії по контролю безпечності та якості продуктів

Лапа Володимир Іванович

Голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту прав споживачів

 

Реалізація положень Законів України: «Про стандартизацію», № 1315–VII від 05.06.2014 р., «Про внесення змін до Декрету Кабінету Міністрів України « Про стандартизацію і сертифікацію» від 08.12.2015 р. № 868 – VIIІ, щодо добровільної сертифікації харчової продукції. Нормативно-правові акти, якими регламентуються вимоги до маркування молочної продукції. Проекти Закону України «Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів»

Кохан Світлана Василівна

Провідний інженер стандартизації ДП «УкрНДНЦ»

 

Впровадження нових прийнятих Національних стандартів України, гармонізованих згідно з вимогами ЄС (Нова редакція ДСТУ 3662-97 «Молоко коров’яче незбиране. Вимоги при закупівлі» – ДСТУ 3662:2015 «Молоко-сировина коров’яче. Технічні вимоги», тощо). Нові розробки інституту: технологія виробництва низьколактозних молочних продуктів (кисломолочних, консервів)

Романчук Ірина Олегівна

Начальник відділу молочних продуктів та продуктів дитячого харчування Інституту продовольчих ресурсів НААН України, к.т.н.

 

Розробка підзаконних актів Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо безпечності харчових продуктів». Наказ МінАПК № 429 від 17.11.2015р. «Про затвердження змін до вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах НАССР»( зміни до наказу № 590). Періодичність контролю показників безпечності, проблемні питання.

Борейко Оксана Олександрівна

Заступник начальника управління ветеринарно- санітарної експертизи та безпечності харчових продуктів Держветфітослужби України

 

Тарифні ставки на молочну продукцію, передбачені в Угоді про асоціацію між Україною та ЄС з введенням з 01.01.2016 року режиму вільної торгівлі між Україною та країнами ЄС

Романовський Олександр Володимирович

Директор Департаменту міжнародного співробітництва Мінагрополітики України

 

Метрологія у лабораторіях та на підприємствах в умовах дії нових гармонізованих з європейськими законів України щодо метрології. Щодо скасування стандартів (ГОСТ), розроблених до 1992 року. Чим користуватися підприємствам за відсутності нормативних документів. Щодо атестації виробничих лабораторій.

Лозовицький Олександр Сергійович

Начальник відділу міжнародної інтеграції в сфері технічного регулювання – головний метролог Гусак О.М. Начальник відділу Вінницького облагростандарту

 

Щодо надання послуг у сфері ветеринарно-санітарного контролю (Наказ Міністерства агрополітики № 18 від 26.01.2016 р.). Тарифи на проведення досліджень продукції. Випробувальні лабораторії.

Новожицька Юлія Миколаївна

Перший заступник директора Державного НДІ з лабораторної діагностики та ветеринарно-санітарної експертизи

 

Нові види обладнання

Орлюк Юрій Тимофійович

Завідувач відділу сироробства Інституту продовольчих ресурсів НААН Україн

Опитування

Молоку якої торгової марки Ви надаєте перевагу?

Добряна - 10.4%
Коляда - 0%
Яготинське - 23.4%
Славія - 1.1%
Здорово - 0.4%
Веселий молочник - 2.2%
Слов'яночка - 4.5%
Гурманика - 0%
Простоквашино - 8.9%
Лукавиця - 1.1%
Гармонія - 2.2%
Молокія - 15.6%
Lactel (Лакталіс) - 0%
Волошкове поле - 7.1%
Вершковий рай - 1.1%
Галичина - 4.5%
Здоровий світ - 0.4%
Біла лінія - 5.9%
Premialle - 3.3%
Інші - 7.8%

Total votes: 269