+38 (044) 226-27-83     +38(044) 279-87-25      

01001, Україна, м.Київ, вул. Б.Грінченко, 1

купить кондиционер киев
svit-matrasiv.com.ua

Про комісію

Національною асоціацією молочників України " УКРМОЛПРОМ " створена і працює Центральна галузева дегустаційна комісія (ЦГДК) по оцінці якості молока і молочних продуктів. ЦГДК створена у відповідності до вимог ДСТУ 3946-2000 " Продукція харчова. Основні положення. ", є головною дегустаційною радою і в своїй роботі керується Положенням про Центральну галузеву дегустаційну комісію.

До складу Центральної галузевої дегустаційної комісії України входять фахівці молокопереробної галузі, відповідальні представники Міністерств, наукових інститутів, інших організацій.

Спеціалісти, які входять до складу Центральної галузевої дегустаційної комісії України мають відповідний досвід щодо визначення органолептичної оцінки якості молока і молочних продуктів.

Основною метою комісії є оцінка якості нових видів молочних продуктів при розробці нормативно-технічної документації і постановці продукції на виробництво.

Крім цього, комісія оцінює молочну продукцію при арбітражних справах і претензіях, при знятті з виробництва продукції, яка не відповідає сучасним вимогам, однотипної, яка не має виражених ознак за споживчими властивостями і товарним видом, призначену для подання на міжнародні та вітчизняні виставки, огляди, конкурси.

Оцінка якості основних видів молочних продуктів та відповідність її вимогам нормативної документації здійснюється в порівнянні з кращими зразками вітчизняного або імпортного виробництва.

 

Результати діяльності дегустаційної коміссії

Опитування

Молоку якої торгової марки Ви надаєте перевагу?

Добряна - 10.4%
Коляда - 0%
Яготинське - 23.4%
Славія - 1.1%
Здорово - 0.4%
Веселий молочник - 2.2%
Слов'яночка - 4.5%
Гурманика - 0%
Простоквашино - 8.9%
Лукавиця - 1.1%
Гармонія - 2.2%
Молокія - 15.6%
Lactel (Лакталіс) - 0%
Волошкове поле - 7.1%
Вершковий рай - 1.1%
Галичина - 4.5%
Здоровий світ - 0.4%
Біла лінія - 5.9%
Premialle - 3.3%
Інші - 7.8%

Total votes: 269